Treballar i decidir SuaraSuara Cooperativa apareix a l’estudi “Treballar i decidir. La participació dels treballadors com a estratègia empresarial” elaborat per Montserrat Palet, experta en estratègia i competitivitat empresarial. L’anàlisi de Suara es centra en el seu model d’apoderament de les persones. L’estudi es va presentar el mes de novembre a la Fundació Antoni Tàpias de Barcelona.

Palet analitza quin és el marc de participació dels treballadors/es en les organitzacions amb l’objectiu de posar en valor el rol transformador de la participació. En l’estudi es presenten exemples de diverses empreses d’Europa: Regne Unit, Alemanya, Suècia i empreses espanyoles i catalanes.

És en les empreses catalanes on Montserrat Palet agafa els models desenvolupats per Suara cooperativa i l’empresa dels Germans Boada i, n’analitza els tres grans estadis de participació en funció del grau i el nivell de compromís (en la gestió, els resultats i en la propietat).