torralba-retL’any 1996 el Dr. Francesc Torralba, per encàrrec de la Fundació Blanquerna, va escriure l’ideari de la institució, que es va publicar sota el títol Blanquerna. L’herència d’un estil. Vint anys més tard, i coincidint amb la posada en marxa del Pla estratègic 2016-20, el Dr. Torralba ha treballat en l’actualització d’aquest ideari. Ha estat un procés de reflexió i anàlisi que es recull en el llibre Blanquerna, un projecte obert a nous horitzons. Quan la memòria anticipa futurs.

En vint anys, explica el Dr. Torralba, ha canviat el context però no els fonaments. “Hem alleugerit molt l’ideari, hem anat molt més a l’os, hem simplificat. I ens hem servit d’altres textos”, explica.

Torralba destaca que “el context ha canviat però que els fonaments i l’estil Blanquerna no han de canviar, sinó que s’han d’enfortir”. El professor també ha remarcat la importància de l’educació personalitzada i d’estar atent a les capacitats i als talents dels estudiants de la Blanquerna per ajudar-los a desenvolupar-los.

En l’ideari el Dr. Torralba també ha aprofundit en temes com la catalanitat, les arrels cristianes o la identitat lul·liana de la Blanquerna.

En el següent enllaç podreu llegir-vos tota l’entrevista a Francesc Torralba