post-camp-solidariaFins el proper 23 de desembre la xarxa d’establiments Abacus de tot Catalunya, València, Castelló i Balears posa en marxa una campanya solidària de recollida de joguines noves per lliurar a les ONGs Creu Roja Joventut, Càritas Catalunya i Fundació Pare Manel.

Durant aquests dies els socis i clients que ho vulguin podran comprar joguines a les botigues d’Abacus i destinar-les a aquesta campanya. Per cada joguina que es reculli Abacus n’aportarà una altra, comprometent-se amb la tasca que realitzen aquestes organitzacions per prevenir que nens i nenes en situació de pobresa o amb risc d’exclusió social es quedin sense joguines.

Sota el lema “Il·lusionat! Fem un Nadal Abacus!”, Abacus vol fomentar valors propis de la cooperativa com la solidaritat, la responsabilitat social i el consum ètic, responsable, sostenible i col·laboratiu. D’aquesta manera, la cooperativa mobilitzarà els seus treballadors, que participaran en la logística de la campanya.

L’acord amb Creu Roja Joventut, Càritas Catalunya i la Fundació Pare Manel farà possible que aquesta campanya arribi a tot el territori on la cooperativa està present, reforçant el seu arrelament i compromís amb les causes socials i solidàries. La cooperativa preveu recollir fins a 6.000 joguines, un 50% més que en l’anterior campanya, per les quals Abacus n’aportarà 6.000 més. Aquestes entitats entregaran les joguines el dia de Reis als nens i nenes d’aquelles famílies amb falta de recursos.

El valor educatiu del joc i la joguina
En línia amb el seu compromís social, Abacus cooperativa col·labora en diferents activitats solidàries. Coincidint amb el Nadal, ha apostat per una acció que comptés amb la sensibilització de socis i consumidors quant al valor educatiu de la joguina i els jocs en els infants.

Sònia Gimeno, responsable de joguines d’Abacus cooperativa, assegura que “és vital reconèixer la importància que les joguines tenen en el desenvolupament dels infants. El valor educatiu que aporten el joc i la joguina rau en la seva capacitat per estimular als infants, afavorint l’adquisició de competències físiques, intel·lectuals, emocionals i de comunicació”. Durant l’època nadalenca “els nens es veuen exposats a catàlegs i anuncis i el fet que les joguines no arribin a les seves llars els pot generar sensació d’exclusió”, explica Gimeno. Per contrarrestar-ho, afegeix Gimeno, “és important crear iniciatives solidàries com aquesta, que garanteixin que tots els nens i nenes puguin tenir una joguina per Nadal que els permeti tenir les mateixes oportunitats de desenvolupar-se”.

Abacus i el compromís social
Aquesta campanya s’inclou en el conjunt d’iniciatives solidàries que la cooperativa promou al llarg de tot l’any en col·laboració amb altres entitats, com amb l’Obra Social de La Caixa, l’Hospital Sant Joan de Déu, AFANOC, Fundació Nexe, Fundació Mona o la Fundació Lluís Llach. A més també col·labora en altres campanyes nadalenques com el Tió Solidari de Catalunya Ràdio.