ddAquest dissabte 21 d’octubre es va celebrar al Vapor Universitari de Terrassa la jornada ‘S’escriu aigua, es llegeix democràcia’, una trobada organitzada per Aigua és Vida, la Taula d’Aigua de Terrassa i Ecologistes en Acció per parlar de la remunicipalització de l’aigua com a model de gestió de present i futur.

La trobada va reunir a representants de l’àmbit local i també internacional que van parlar de la seva experiencia a diferents territoris sobre la gestió de l’aigua. Va ser d’especial rellevància la presència de representants de models de participació pública de les ciutats de París, Nàpols i Còrdova, juntament amb localitats catalanes com Arenys de Munt i Montornès.

Joan Arévalo, president de Comunitat Minera Olesana, va exposar el model de gestió de CMO basat en el cooperativisme i l’economia social.

La Taula de l’Aigua de Terrassa ha valorat positivament el gran nivell de les ponències, que es van estructurar en tres parts (Gestió, Transparència i Participació i presa de decisions en la Gestió Pública de l’aigua) i també les moltes intervencions del nombrós públic assistent.

D’aquesta manera, Terrassa va convertir-se dissabte en la capital de l’aigua, oferint un debat sobre gestió, participació i transparència al voltant de l’aigua.