image005Més de 332.000 espectadors i un 12,7 de share van situar ‘Jo, Ramon Llull’ entre els continguts més vistos del vespre de la Diada. La docuficció coproduïda pels companys de Som Batabat i emesa per TV3 el passat onze de setembre, és un gran projecte audiovisual que commemora el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull (1232-1316). La cinta uneix en una única peça una part de ficció sobre la seva biografia i una part documental, presentada per Antoni Tortajada.

Els actors protagonistes són Jordi Bosch (Ramon Llull gran), Roger Casamajor (Ramon Llull jove), Dafnis Balduz (Simó de Puigcerdà), Nao Albet (Jaume II), Lluís Soler (prior), Fermí Reixach (ermità) i Abdelali El Aziz (Omar). Creada per Antoni Tortajada i Joan Gallifa, i amb la direcció històrica de Lola Badia i Borja de Riquer, la producció compta amb la col·laboració de l’il·lustrador Sagar Forniés i amb un guió escrit conjuntament per Eloi Vila, Gemma Sanz, Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas.