post-25anys-Abacusbalmes11Del 23 de maig al 6 de juliol la llibreria Abacus del carrer Balmes de Barcelona ha celebrat el seus 25 anys. Una fita important per la cooperativa, doncs és l’establiment més emblemàtic dedicat únicament als llibres.

Durant el mes i escaig de celebració s’han realitzat diferents actes, sortejos i esdeveniments a la llibreria entre els quals destaquen el berenar literari i la trobada institucional.

El 30 de maig es va compartir un berenar literari amb Mª Carme Roca, Xavier Bosch, Victor Amela, Anna Guitart i els socis a l’espai cultural. En aquesta trobada entre autors i lectors es va conèixer el procés de creació de novel•les, es va crear una història en directe entre tots els presents i al final, els socis i autors, varen poder compartir un berenar i parlar de forma distesa. (Es pot veure tot l’acte al canal Abacus de Periscope)

Des d’aleshores la botiga ha tingut exposat una retrospectiva dels 25 anys d’història. En aquesta exposició es recorden autors emblemàtics que han passat per la llibreria, esdeveniments i moments importants.

La celebració va culminar el 6 de juliol amb un acte el qual hi va assistir el Primer Tinent d’Alcaldia, Gerardo Pisarello; la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs i els principals editors del país. En l’acte es va compartir la gratitud per fer possible aquesta efemèride amb un pastís d’aniversari i un brindis. (Es poden veure les imatges de l’acte al Facebook d’Abacus)