Jornada cooperativesEl passat 7 de juliol es va celebrar al Palau Robert de Barcelona la jornada ‘Cooperatives: el poder d’actuar per un futur més sostenible’, emmarcada en el Dia Internacional de les Cooperatives. La jornada va ser una trobada del sector cooperatiu català i de representants d’altres entitats i col•lectius que treballen per models de gestió al servei del ciutadà. A més, aquest any la jornada es va centrar en la campanya de les Nacions Unides per al Dia Internacional de les Cooperatives, enfocada cap al concepte de desenvolupament sostenible.

Durant la jornada, la Comunitat Minera Olesana va tenir una participació destacada a la taula de debat ‘Consumir, gestionar i produir d’una altra manera és possible’, fent referència a aquest nou model de gestió i consum que pot permetre un desenvolupament més sostenible a tots els nivells. Joan Arévalo va representar la Comunitat Minera Olesna i  Aigua.Coop participant a la taula per parlar de serveis bàsics i universals, posant com a principal exemple l’aigua.

Joan Vidal, director general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa va donar la benvinguda institucional a tots els assistents. Posteriorment, Eduard Sagarra i Tries, president de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, va fer una introducció sobre els objectius de desenvolupament sostenible que es marca l’organització internacional.

Abans de la taula de debat, el president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Perfecto Alonso, va parlar de principis cooperatius i desenvolupament sostenible.

Finalment es va realitzar la lectura del manifest de l’ACI, a càrrec de Xavier Palos, president de la Fundació Roca Galés. La cloenda va córrer a càrrec de la Consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, que va posar fi a una jornada de cooperativisme que marcà objectius de present i futur per al sector cooperatiu.