pernil-3Després de més d’un any treballant en el desenvolupament d’un nou producte, aquest estiu ja s’està  comercialitzant a les botigues de Cooperativa Plana de Vic el pernil curat  fet a partir dels porcs Duroc de la mateixa Cooperativa.

Fa uns mesos es van començar a vendre els primers en els taulells i ara es podrà trobar ja a totes les botigues  filetejat i  envasat.

Des d’un inici es va apostar per una línia de producte diferencial i, en el cas del porc, s’ha buscat una tipologia que tingués unes propietats organolèptiques excel·lents, juntament amb propietats saludables, i que en el maneig i la gestió a la granja fos eficient.

Concretament un porc híbrid de vàries races que aporten el que la Cooperativa cerca constantment. Amb la  raça Duroc s’aconsegueix aquesta qualitat de la carn amb component de salut, mentre que les races restants permeten una òptima gestió a la granja i s’aconsegueix el binomi ideal per oferir la millor relació qualitat preu amb el producte.

El fet de gestionar i controlar la cadena de valor del producte des de l’origen, amb l’alimentació i la selecció de la raça de l’animal, fins a la comercialització d’aquest, passant pel maneig i l’especejament, permet dissenyar i obtenir el producte que en tot moment es desitja i amb força garanties que s’aproxima al que busca el consumidor.

Seguint els passos del pernil cuit Duroc Plana de Vic, ara s’ha fet amb el pernil curat l’última part del procés, buscant un especialista de qualitat extern que en fes l’elaboració a partir dels pernils que se li  serveixen  i amb tota la garantia de la traçabilitat. En el cas del pernil curat el procés és molt més llarg, ja que només la part de l’assecat dura com a mínim 12 mesos, i el procés sencer més de 14.

Repetint l’experiència del pernil cuit, el pernil salat també fa a Cooperativa Plana de Vic experts en la matèria. Aquests marquen els estàndards de qualitat, subministren la peça principal i els pernils procedents de les granges dels seus socis.