Abacus_BlanesAbacus cooperativa obrirà les portes de tres nous establiments a les ciutats de Figueres, Blanes i el Masnou. Amb aquests, la cooperativa arriba als cinc establiments a les comarques gironines i a 45 en el conjunt de Catalunya, València, Castelló i Balears . La posada en marxa ha suposat una inversió de 140.000 euros i implicarà la creació de diversos llocs de treball.

A Figueres, la nova botiga Abacus, s’ubicarà a l’interior del Caprabo del carrer Dama d’Aragó, i ocuparà una superfície de 200 m². S’espera que l’obertura es faci el pròxim 30 de juny i aquest establiment se suma al que la cooperativa ja té a la Plaça del Gra de la capital empordanesa.

A Blanes, la nova botiga Abacus, oberta el 22 de juny, també s’ubica a l’interior del Caprabo, al número 14 del Carrer ses Falques i ocupa una superfície de 221 m². Aquest serà el primer Abacus a la comarca de la Selva.

AI Masnou, la botiga Abacus s’ubicarà a l’interior del supermercat Caprabo i es pretén inaugurar a mitjans de juliol.

Els tres nous Abacus comercialitzaran producte de papereria, llibres infantils i per a adults, joguines, manualitats i tecnologia. Els nous Abacus de Blanes i Figueres són el quart i cinquè establiment de la cooperativa a les comarques gironines que es sumen als que ja té a Girona, Figueres i el recentment obert d’Olot.

Aquestes obertures són fruit de la col·laboració entre Abacus i Caprabo. Prèviament, Abacus ja havia obert un establiment a L’Illa Diagonal de Barcelona i al Montserrat Centre d’Abrera.

Amb aquestes noves botigues, la xarxa d’Abacus cooperativa avança en la consolidació de la seva xarxa.

Creixement i noves inversions

Abacus cooperativa va tancar l’exercici de 2015 amb un increment de les seves vendes del 5% i uns ingressos de 86,35 M€, destacant el bon comportament del llibre, especialment infantil i juvenil. Recentment, la cooperativa ha presentat el seu pla estratègic per als pròxims tres anys (2016-2018), segons el qual l’entitat preveu créixer un 13% fins al 2018 i superar els 10 milions d’inversió. A més, la cooperativa obrirà 5 noves botigues en aquests tres anys.