james_rossEl músic, pedagog i director d’orquestra nord-americà James Ross (Boston, 1959) es farà càrrec de la direcció Titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) des de l’1 de setembre de 2017 fins el 31 d’agost de 2020.

Ross té una trajectòria i una formació sòlides i rellevants. S’ha format a la Harvard University, al Curtis Institute of Music de Filadèlfia i a l’Akademie der Künste de Berlin -estudis de direcció d’orquestra amb Kurt Masur, Seiji Ozawa i Leonard Bernstein, director assistent de l’Orquestra Simfònica de Boston i de William Christie al conjunt Les Arts Florissant- amb una prestigiosa carrera com a músic -trompa solista sota la direcció de Kurt Masur en l’Orquestra Gedwandhaus de Leipzig.

Actualment Ross és director d’activitats orquestrals de la Universitat de Maryland, director adjunt del Programa de Direcció d’Orquestra de la Juilliard School de Nova York i a la direcció artística de la Jove Orquestra Nacional dels Estats Units.

La incorporació de James Ross a l’OSV és una mostra més de l’aposta que fa l’Orquestra per continuar l’èxit aconseguit en els darrers 7 anys de titularitat de Rubén Gimeno.