El preu de l’aigua dia-mundial-680és un dels grans compromisos de la Comunitat Minera Olesana que, a més d’oferir processos d’abastiment eficaços, sostenibles, innovadors i de qualitat, disposa també de l’aigua més barata de Catalunya gràcies a la seva aposta per l’economia social des del cooperativisme.

Recentment s’han donat a conèixer les dades del preu de l’aigua a Catalunya amb la informació oferida per l’Observatori de Preus de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El preu mitjà de l’aigua a tot el territori català és de 2,053€ / m3. Si es té en compte el preu per província, l’aigua amb el preu més elevat és la de Barcelona, amb un preu de 2,613€/m3, seguida per Lleida (1,951€/m3), Tarragona (1,945€/m3) i Girona (1,702€/m3).

Aquestes dades contrasten de manera important amb els preus que la Coopertiva de l’Aigua va oferir als 23.700 habitants d’Olesa durant el 2015. El metre cúbic d’aigua a Olesa va tenir un preu mitjà de 0,928€/m3, un 54,7% inferior a la mitjana del preu mitjà a la resta de Catalunya.

Cal recordar també que, durant el 2015, la Comunitat Minera Olesana va mantenir les tarifes de 2014 als seus socis gràcies a accions com el canvi del període de facturació, que ha reduït despeses i han ajudat a conservar els preus.

Des de la CMO es vol mantenir el compromís per disposar d’una aigua de qualitat i a la vegada d’uns preus molt inferiors als de la resta del territori, un fet possible gràcies a un model de gestió al servei del ciutadà.