abacus-201605La direcció d’Abacus Cooperativa va presentar ahir dijous, durant l’Assemblea General, el pla estratègic de l’entitat per als propers tres anys i amb el qual l’organització complirà, al 2018, els 50 anys de vida. El nou pla estratègic aprovat per Abacus cooperativa té com a conceptes clau la proposta de valor personalitzada, l’omnicanalitat i el consum col·laboratiu, tots ells considerats cabdals en el sector del retail.

Segons les previsions contemplades en el pla, Abacus preveu arribar en aquests tres anys als 97 milions d’euros en vendes, fet que representa un 13% més que en l’exercici 2015, i amb uns fons propis de 34 milions.

Pel que fa al capítol de les inversions, el pla estratègic d’Abacus contempla, per als propers tres anys, un volum total d’inversions de més de 10 milions d’euros. Aquests se centraran, especialment, en la millora dels sistemes i procediments logístics; en l’obertura de noves botigues i la renovació de l’actual xarxa d’establiments; en la implantació i millora dels sistemes d’informació; i en el desenvolupament i impuls de les eines de comerç electrònic.

En els tres propers anys la cooperativa afegirà 8 noves botigues a la seva xarxa, amb un especial interès en créixer a Catalunya i València. La primera d’aquestes noves obertures arribarà el proper dos de juny a Olot (Garrotxa), en el que serà el tercer establiment Abacus a les comarques gironines.

Aposta per l’omnicanalitat i la diferenciació com a estratègia de servei

Abacus vol centrar el seu esforç en captar l’atenció del soci/client i fidelitzar-lo gràcies a una proposta de valor personalitzada, adaptada a les diferents necessitats del consumidor i que arribi d’una manera més efectiva. La cooperativa aposta també per l’omnicanalitat, amb l’objectiu d’oferir un servei individual i la possibilitat d’interactuar a través dels diversos canals disponibles.

Així ho ha explicat Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus, en la presentació del pla estratègic a l’Assemblea de la cooperativa, on ha destacat les línies d’actuació que han de definir l’activitat de l’organització i que passen, entre d’altres, “per millorar l’atenció del client a través d’un enfocament multicanal, renovar el model de botiga i impulsar el lideratge en la proposta adreçada a les escoles”. A més, la cooperativa continuarà treballant en el canvi cultural dins l’organització i en potenciar el negoci de franquícies.

Abacus cooperativa reafirma també el seu compromís amb l’economia col·laborativa i l’empoderament de les persones per tal que actuïn com a consumidors actius, responsables i crítics.

Càrrecs ratificats i nous membres al Consell Rector

L’Assemblea d’ahir va reelegir Miquel Cabré en el càrrec de president de la cooperativa i va ratificar Jovita Latorre com a membre del Consell Rector, principal òrgan decisori de la cooperativa desprès de l’Assemblea. A més, Maravillas Rojo ha estat escollida com a nou membre del Consell Rector.