Clade_josepvidalEl Consell Rector de Clade es va reunir, aquest mes d’abril, amb el Director General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Josep Vidal a Escola Sant Gervasi. Durant la trobada es va destacar la importància que, des de la Direcció General, es vol donar a les polítiques de creació d’ocupació dins del món cooperatiu, en la línia del previst en el pla de xoc social, que contempla un punt específic de foment de l’economia social i cooperativa.

Vidal va explicar que els recursos que es destinaran a aquesta línia tenen la voluntat de promoure la creació de cooperatives entre joves, aturats i majors de 50 anys, aportant incentius fiscals, assessorament i ajudes per al finançament. En aquest sentit va valorar possibles vies de treball i col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i Grup Clade, amb l’objectiu de dinamitzar i generar projectes de caire cooperatiu que facilitin un increment de l’ocupació.

Durant el dinar també es va fer repàs de les problemàtiques de caràcter financer que sovint afecten al món cooperatiu i dels efectes de l’aplicació de la nova llei de cooperatives, aprovada l’any passat. A més es van valorar les possibilitats de contribució de Clade en la generació de projectes per dinamitzar el model cooperatiu.

Aprofitant la trobada, Vidal va poder conèixer de primera mà el projecte educatiu d’Escola Sant Gervasi. El director general es va mostrar especialment interessat per tots aquells elements innovadors que més caracteritzen el projecte, com són la dinamització de la cultura cooperativa entre els seus estudiants, la capacitat de generació de noves idees i projectes, la convivència de l’ensenyament i la participació de les famílies en el dia a dia de l’escola, les pautes seguides en l’ensenyament d’idiomes i la imbricació que s’ha establert entre el projecte educatiu i la investigació en temes de biotecnologia, fruit de la participació d’Escola Sant Gervasi en el projecte empresarial d’Inkemia.