Clade_mondragonEl director de Clade, Ramon Roig, ha visitat aquest mes d’abril Corporació Mondragón, amb l’objectiu d’enfortir relacions i establir possibles ponts de col·laboració. La visita ha servit per entendre el model de funcionament del grup Mondragón, referent internacional en el món del cooperativisme, i s’ha fet de la mà d’Arantza Laskurain, secretària general de Corporació Mondragón.

En el transcurs de la trobada, es van analitzar els canvis organitzatius que Mondragón té previst aplicar, arran de l’aprenentatge de la Corporació en la crisis del grup Fagor.

Des de Mondragón la crisi de Fagor es considera una fita clau en el procés evolutiu del grup, especialment rellevant si es té en compte que aquest projecte empresarial va ser l’embrió del grup empresarial. La major part dels empleats d’aquesta empresa han estat recol·locats a d’altres empreses del grup. Ara la Corporació vol introduir nous canvis amb l’objectiu d’enfortir l’estructura del grup i evitar noves dificultats en el futur.

Corporació Mondragón té actualment a unes 75.000 persones treballant, amb un elevat pes de l’activitat industrial.