abacus-stjordiAcabem de passar un altre Sant Jordi exitós, amb moltes roses, llibres i gent al carrer, però també amb moltes escriptores i escriptors signant el seu llibre, lector/es fent cua, tot i la pluja que va caure durant la tarda a Barcelona i a altres indrets. Però res no fa deslluir una festa increïble, de la qual totes i tots ens en sentim molt orgullosos.

Abacus cooperativa va viure molt intensament la Diada, ja des de el primer dia del mes d’abril. La cooperativa es va avançar a la festa de Sant Jordi oferint als seus socis i sòcies, signatures de 19 reconeguts escriptors a través de la botiga online. Qui ho va voler va poder rebre, a casa o a la botiga, el llibre dedicat per l’Empar Moliner, Víctor Amela, Sergi Pàmies, Francisco Ibáñez o Laia Sanz entre d’altres.

Per a la gent que dubtava en quin llibre regalar o demanar, Abacus va crear el test “Quin gènere literari et defineix?”. Un qüestionari amb 10 preguntes molt divertides i desenfadades que proposava un gènere literari i una selecció de llibres d’aquest gènere a cada persona en funció de les seves respostes. Més de 1.500 persones van fer el test i entre tots els participants se sortejarem cinc lots de llibres.

Durant la setmana prèvia a Sant Jordi, a més, a Abacus es van realitzar més de 30 activitats vinculades a la Diada: Des de conta contes per a nens i nenes a tallers de manualitats o fins i tot, dues trobades amb il·lustradores i il·lustradors.

Arribat el dissabte 23 d’abril només quedava sortir al carrer amb les 45 parades repartides per tot el territori i que els més de 240 autors i autores anessin passant per les taules de la cooperativa per dedicar els seus llibres als lectores i lectors. L’èxit de la diada un any més va ser rotund, tot i la pluja de darrera hora, gràcies als milers de persones que cada 23 d’abril surt al carrer per viure un Sant Jordi de Llibre.