OSV_mosaicodesonidos2L’Orquestra Simfònica del Vallès participa al projecte social Mosaico de Sonidos, una col·laboració entre músics de les orquestres simfòniques de tot l’estat espanyol i persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament (DID).

L’objectiu de la iniciativa és apropar la música a aquestes persones, fent-les gaudir d’una experiència que els ajudi a sentir-se part d ela societat mitjançant el desenvolupament de la seva creativitat. D’entre les moltes activitats que comprèn Mosaico de Sonidos, l’Orquestra Simfònica del Vallès hi pren part impartint un taller de música a col·lectius de discapacitats intel·lectuals i de desenvolupament (DID), que duen a terme alguns dels músics de la formació.

Mosaico de sonidos és un projecte impulsat per l’Asociación Española de Orquestas Sinfónicas (AEOS) juntament amb la Confederación de Organizaciones en favor de Personas con Discapacidad Intelectual (FEAPS) amb la col·laboració en exclusiva de la Fundación BBVA.

La iniciativa ha unit diverses orquestres simfòniques de tot l’Estat. A principis de 2017, totes les formacions i persones implicades es trobaran per interpretar públicament l’obra treballada durant els tallers.