Blanquerna-urankingLa Universitat Ramon Llull (URL) és la primera universitat privada catalana de l’Estat, segons l’URanking 2016, publicat, anualment, per la Fundación BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques i que avalua l’activitat docent, investigadora i d’innovació de 61 universitats espanyoles.

En el rànquing global de productivitat, la URL se situa enguany en 4a posició i millora d’aquesta manera una posició respecte l’edició anterior. Amb aquest resultat, la URL es consolida com a 2a universitat privada de l’Estat.

Segons l’estudi, les universitats privades destaquen en productivitat docent i superen en un 8% la mitjana del sistema universitari. En el cas de la URL, manté la 2a posició, i segueix sent la 1a privada catalana.

Pel que fa al rànquing d’investigació, en aquesta edició, la URL millora una posició respecte l’any passat i ocupa la 8a posició. En aquesta classificació, l’índex obtingut coincideix amb la mitjana de les universitats avaluades.

La URL millora sis posicions en innovació respecte l’edició anterior i passa a ocupar la 10a posició en el rànquing. En aquest cas, l’índex de la URL és clarament superior a la mitjana de les universitats analitzades.