Cultura03_contrapuntEl 27 d’abril farà 15 anys que es va publicar el primer número de CONTRAPUNT Diari de Mollet, la capçale¬ra editada per Contrapunt SCCL, del grup Cultura 03, que actualment és el mitjà gratuït més llegit al Vallès Oriental, segons dades de l’Estudi General de Mitjans. Després d’aquests tres lustres, l’editora compta ara amb dos setmanaris, amb 96.000 exemplars en conjunt cada mes, i tres diaris digitals al Vallès Oriental, amb més de 95.000 usuaris únics mensuals, segons dades de l’OJD. Un d’aquests setmanaris, l’AraGranollers, també està d’aniversari i aquest abril compleix un any de vida.

Per celebrar-ho, ambdues publicacions han preparat edicions commemoratives: el 22 i el 29 d’abril, de Contrapunt i el 28 d’abril de l’AraGranollers, amb 15.000 exemplars en cada cas.
De la mà de l’editora Contrapunt SCCL, del grup Cultura 03, les publicacions del grup tenen la voluntat de conciliar la millor tradició de la premsa comarcal de pagament amb la capacitat de generar grans audiències de la premsa gratuïta.

En el cas de CONTRAPUNT, que es publica cada divendres, l’evolució ha sigut constant. Així, a inicis de 2006, el setmanari ampliava el seu àmbit de cobertura al Baix Vallès. Actualment arriba a Parets del Vallès, la Llagosta, Sant Fost, Martorelles, Santa Maria, Montornès i Montmeló. A més, l’estiu de 2007 naixia l’edició digital www.contrapunt.cat, líder de la premsa digital baixvallesana.

Cultura03_aragranollersPel que fa al darrer projecte de l’editora, el setmanari AraGranollers, té també una versió digital a www.aragranollers.cat, i busca el seu públic entre els habitants de la capital del Vallès Oriental. Amb 11865 exemplars, l’AraGranollers surt a la venda cada dijous i és la publicació amb més tirada del Vallès Oriental.
La qualitat i rigor han estat sempre el segell de la casa, que ha estat reconeguda en diverses ocasions. CONTRAPUNT va ser la primera capçalera gratuïta a rebre el Premi Tasis-Torrent a la millor publicació local i/o comarcal de Catalunya (2006). També l’editora Contrapunt era reconeguda en el seu naixement com la millor iniciativa empresarial de Mollet, un premi convocat per l’Ajuntament amb un jurat format per agents socials i econòmics del territori. Els productes digitals també han rebut distincions, com el Premi Eugeni Xammar a la millor iniciativa pe¬riodística per a l’AraVallès, un guardó amb què Òmnium distingeix la tasca en favor de la cultura i el país per mitjà de l’ús de noves tecnologies.