PlanadeVic_alimentariaLa Cooperativa Plana de Vic està presenta a la Fira de l’Alimentaria 2016, que té lloc a Barcelona del 25 al 28 d’abril, sota el paraigües de Catalunya.

La cooperativa ja hi va prendre part per primera vegada en l’edició de 2004, amb la projecció de fer créixer tot el projecte de consumidor final de Plana de Vic, i des de llavors ha anat repetint presència a l’esdeveniment sempre amb un objectiu concret: potenciar les botigues l’any 2005, presentar Carnovic el 2010 i donar a conèixer la millora dels seus productes a origen, sobretot el porc Duroc Plana de Vic, més endavant.

Enguany Plana de Vic aprofita l’edició d’Alimentaria per presentar productes com ara el pernil cuit i el curat Duroc així comels garrins (Piglet), a més de mostrar diferents productes carnis derivats del porc Duroc i adreçats al consumidor final.

A part, gràcies a una iniciativa de Federació de Cooperatives, en el transcurs de la fira durà a terme un showcooking juntament amb la Cooperativa d’olis Acomont i el cuiner de Les Moles d’Ulldecona. Tindrà lloc el dijous 28 d’abril, darrer dia d’Alimentaria, i consistirà en l’elaboració de dos plats d’alta cuina amb els pernils Duroc cuits i curats com a protagonites.

En l’última edició d’Alimentaria més de 140.000 visitants de tot el món i 3.900 expositors van donar-se cita a Barcelona. Aquestes xifres permeten a Cooperativa Plana de Vic adquirir una projecció d’una envergadura molt interessant per continuar amb el seu projecte.