CMO_presentaciollibre (1)La Sala d’Actes de la Comunitat Minera Olesana es va omplir el passat 21 d’abril en motiu de la presentació del segon volum del llibre ‘L’Aigua: Patrimoni d’Olesa de Montserrat’, editat per la CMO i obra dels autors Joan Soler i Gironès Miquel Guillamón i Casanovas.

Amb la presència de socis, ciutadans i autoritats, Joan Soler i Gironès va explicar el procés d’elaboració del llibre, que disposa de set itineraris que recorren el territori olesà. Per la seva banda, el president de la Comunitat Minera Olesana, Joan Arévalo, va voler destacar que l’edició dels dos llibres són també un homenatge a la figura del mestre poeta Miquel Guillamón, que en aquest segon volum ha sumat 136 poemes de gran riquesa literària i amb constants referències a la vila d’Olesa. Amb la presència del mestre Guillamón, Arévalo va mostrar al públic el treball de camp del poeta amb imatges de la llibreta original on recollia els seus apunts i poemes. Justament després va arribar el moment de la lectura dels poemes del llibre dedicats a Olesa, les seves fonts o l’aigua, tres temes sempre presents als poemes de Guillamón.

També l’Ajuntament d’Olesa va reconéixer la tasca de la CMO, i el regidor Cultura, Xavier Rota, va agradir a la cooperativa l’edició del llibre i als autors la qualitat del treball realitzar. A més, el regidor també va destacar la gran tasca de la cooperativa en la gestió de l’abastiment d’aigua al municipi i, també, la seva important contribució a la cultura de la vila d’Olesa.

Olesa compta ara amb un nou document testimonial i poètic ple d’històries personals, fets, records i imatges inèdites que ens faran conèixer aspectes fins ara poc esmentats d’Olesa.