CMO_economiabaixllobregatdebatEl passat 19 d’abril es va celebrar al Casal de Joves de Sant Just Desvern una nova taula de debat en el marc de la 3a. edició del congrés “El Baix Llobregat a debat”, que desenvolupa taules rodones amb experts per a tractar els principals reptes de la comarca.

Sota el títol “Economia Social, economia d’integració al Baix Llobregat’, diversos representants d’institucions y entitats van exposar les seves reflexions sobre la importància de l’economia social per al desenvolupament del territori. El món del cooperativisme va tenir una presència important a la trobada, amb la participació de Joan Arévalo, president de la Comunitat Minera Olesana, o Ramon Pascual, coordinador de la cooperativa Coop57.

Durant la seva exposició, Joan Arévalo es va referir a la importància de les cooperatives i l’economia social pel benestar dels ciutadans: “Les cooperatives són per benefici públic i no privat. Servim a tots, siguin o no cooperativistes. No s’ha de seguir el camí del benefici amb els béns públics. L’aigua és municipal, per tant de la gent del poble”, va dir. Per la seva banda, Ramon Pascual va fer referència a temes socials vitals pels quals treballa el cooperativisme: “Lluitem per situacions com l’atur, l’habitatge, l’energia o el desenvolupament de l’energia local. Aquests són els reptes d’ara”.

La taula rodona també va comptar amb la participació de Roser Boladeras, directora del Centre Especial de Treball Fundació Iris, que va destacar la importància de donar oportunitats a la gent amb discapacitat: “Si els discapacitats queden fora del mercat de treball, comporta també més despesa per a l’Administració”.

L’altra participant a la taula va ser Nativitat Yesares, cap de projectes de Solidança Treball, que treballa per a la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social, a través d’activitats vinculades a la gestió integral dels residus. En referència a l’economia social i a la contribució des d’iniciatives com la seva, Yesares va referir-se a la reconducció de materials que poden anar a rebuig cap a botigues de segona mà, i a la contractació de 10 persones a l’empresa en aquest 2016.