monumentLes revistes Descobrir i Sàpiens organitzen fins el proper 18 de maig un concurs popular en què els lectors podran votar a través del web monumentfavorit.descobrir.cat el seu monument preferit entre 10 elements patrimonials seleccionats per una comissió d’experts en història i art, que els han escollit tenint en compte el seu valor com a iciona i la seva petjada en l’art i la història.

Els monuments finalistes són el Turó de la Seu vella de Lleida, l’amfiteatre de Tarragona, el monestir de Santes Creus, Sant Pere de Rodes, Sant Climent de Taüll, la Sagrada Família, el Palau de la Música Catalana, el jaciment arqueològic greco-romà d’Empúries, el Castell de Miravet i el Call de Girona.

El concurs es duu a terme en col·laboració amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Entre els participants se sortegen més de cent premis cada setmana, entre els quals hi ha àpats a restaurants, escapades de cap de setmana, entrades a espectacles, monuments i altres propostes culturals, llibres o subscripcions a revistes.

Es pot accedir i participar al concurs aquí.