corma-plant-El Consell Rector del Grup empresarial cooperatiu Clade ha aprovat la incorporació al grup de la cooperativa de productors de planta ornamental Corma, de Premià de Mar.

El president de Grup Clade, David Cos, ha destacat la incorporació de Corma pel fet que “reforça la vessant de les agràries al nostre grup, aportant alhora el coneixement d’un model de negoci singular en què la logística, les operacions i la internacionalització són clau”.

Corma va tancar el 2015 amb una facturació de 20,5 MEUR i amb una ocupació de 53 persones en estructura. A banda, a les 25 explotacions agràries, que són els Socis de la Cooperativa, hi treballen a la vora de 300 persones més. La cooperativa, dedicada a la producció de planta ornamental, és líder en el mercat domèstic i comercialitza els 35% del seus productes en mercats internacionals.
El director general de Corma, Humbert Ferrer, ha afirmat que “Clade reflexa la nostra manera de fer empresa cooperativa. Estem convençuts que sumar amb sectors diferents al nostre però amb una mateixa visió ens aportarà molt de valor afegit al nostre projecte”.

Amb aquestes incorporació i la recent de Comunitat Minera Olesana, Grup Clade suma ara 10 membres: Abacus Cooperativa, Comunitat Minera Olesana, Cooperativa Plana de Vic, Corma, Escola Sant Gervasi, Suara Cooperativa, Fundació Blanquerna, Grup Cultura 03, lavola, Orquestra Simfònica del Vallès.

Grup Clade suma amb les noves incorporacions un volum de facturació que s’acosta als 300 milions d’euros (296.166 milers euros), 5.252 persones treballadores i uns resultats agregats de 4.314 milers d’euros.