Segmentació, omnicanalitat i consum col·laboratiu, els tres eixos de l’estratègia amb la qual la cooperativa arribarà al seu 50è aniversari

pla estrategicEl Consell Rector d’Abacus cooperativa ha aprovat el pla estratègic de l’organització per als propers 3 anys (2016-2018), que posa l’èmfasi en l’atenció i la fidelització del soci/client i que manté una línia continuista amb l’estratègia desenvolupada per la cooperativa durant el període 2013-2015. El nou pla estratègic aprovat per Abacus cooperativa té com a conceptes clau la segmentació, l’omnicanalitat i el consum col·laboratiu, tots ells considerats cabdals en el sector del retail.

La línia continuista que vol abordar Abacus avança en paral•lel a l’esforç per captar l’atenció del soci/client i retenir-lo gràcies a una proposta de valor personalitzada, adaptada a les diferents necessitats del consumidor i que arribi de la manera més efectiva. És per això que, de la mà d’aquesta segmentació, la cooperativa aposta també per l’omnicanalitat, amb l’objectiu d’oferir un servei individual i la possibilitat d’interactuar a través dels diversos canals disponibles.

Així ho ha explicat el director general d’Abacus cooperativa, Miquel Àngel Oliva, que ha volgut destacar les línies d’actuació que han de marcar el pla aprovat i que passen, entre d’altres, “per millorar l’atenció del client a través d’un enfocament multicanal, renovar el model de botiga i impulsar el lideratge en la proposta adreçada a les escoles”. A més, la cooperativa continuarà treballant en el canvi cultural dins l’organització i en potenciar el negoci de franquícies.

En aquest pla estratègic Abacus cooperativa reafirma també el seu compromís amb l’economia col•laborativa i l’empoderament de les persones per tal que actuïn com a consumidors actius, responsables i crítics. El darrer pla estratègic de la cooperativa es va aprovar durant l’assemblea del maig de 2013 i tenia per prioritat desenvolupar una nova cultura organitzacional així com reforçar el model de negoci orientat al client.