italia-osvL’Orquestra Simfònica del Vallès ens trasllada a la romàntica Itàlia amb Mendelssohn i Rachmàninov

A les portes de la Primavera l’Orquestra Simfònica del Vallès es capbussa en l’era romàntica i presenta una de les joies simfòniques del segle XIX: La Italiana de Mendelssohn. Ho fa de la mà de la jove pianista japonesa Tomoka Shigeno, guanyadora del Concurs Internacional Ricard Viñes, que interpretarà la primera part del programa: Rapsòdia sobre un tema de Paganini, de Sergei Rachmàninov.

La simfonia Italiana de Mendelssohn és una obra plena de subtilesa i originalitat. S’ajusta als procediments formals que són clàssics en esperit tot i que algunes vegades transgradeix les formes estrictament clàssiques. El seu so de superfície, amb una orquestració brillant, precioses harmonies i encantadores melodies, és absolutament romàntic.

La cita, el proper dissabte 12 de març a les 19h al Palau de la Música Catalana, dins el cicle estable de Simfònics al Palau. Un dia abans, el divendres 11 de març a les 21h el concert s’interpretarà al Teatre Principal de Sabadell. El diumenge 13 de març a les 19h, l’Auditori Enric Granados de Lleida tancarà un cap de setmana molt “romàntic”.

setmana-santa-osvPassió segons Sant Mateu: l’Orquestra Simfònica del Vallès presenta la gira de concerts de Setmana Santa

Del 18 de març al 10 d’abril, l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Xavier Puig i diferents cors del territori, interpretaran una obra magna de J.S.Bach: la Passió segons Sant Mateu. La gira consta de 9 concerts arreu del territori català: Mataró, Olot, Manresa, Tortosa, Tarragona, Terrassa, Barcelona, Cervera i Solsona.

Cada concert, molt d’ells ubicats en catedrals i iglèsies, acollirà diferents cors del territori i el 2 d’abril tots els cors participants cantaran junts al concert del Palau de la Música Catalana (18h).