jornadaporciEl sector ramader i en especial el porcí es troba en una complicada conjuntura que està posant en perill la seva continuïtat. Malgrat ser un sector avesat a les oscil·lacions de preus i la incertesa, sempre és necessari analitzar els factors que han portat a aquesta situació. En aquest mercat globalitzat cada dia entren en joc nous elements que contribueixen a desequilibrar el delicat equilibri entre cotitzacions i costos de producció.

El passat divendres dia 20 de novembre a la sala d’actes de la Cooperativa es va celebrar una jornada tractant aquest tema amb l’objectiu d’avaluar si s’està davant una situació conjuntural o bé la ramaderia catalana i europea es troba davant un repte estructural. Per valorar tot plegat es va comptar amb dos experts que aportaren dades objectives amb les quals intentar entreveure l’escenari en què s’haurà de treballar els propers mesos i quins seran els reptes de ramaders, cooperatives i indústria per afrontar el futur amb garanties d’èxit.

El sr. Carlos García, cap d’actuacions i projectes del Grup TRAGSA, va presentar un estudi comparatiu dels costos que implica el compliment de les normativa europea en matèria mediambiental, de benestar animal i seguretat alimentaria.

I el sr. Miguel Àngel Higuera, director d’Anprogapor (Associació Nacional de Productors de Porcí) va donar una visió del sector porcí a curt i mig termini a nivell mundial.