Campanya solidària de recollida de joguinesA partir del 17 de desembre i fins el proper 23 de desembre la xarxa d’establiments Abacus de tot Catalunya, València, Castelló i Balears posa en marxa una campanya solidària de recollida de joguines noves per lliurar a les ONGs Creu Roja, Càritas Diocesana de Barcelona i Fundació Pare Manel. Durant aquests dies tots els socis i clients que ho vulguin podran comprar joguines a les botigues d’Abacus i destinar-les a aquesta campanya. La iniciativa té la peculiaritat que per cada joguina que es reculli Abacus n’aportarà una de nova, comprometent-se així de manera activa amb la tasca que realitzen aquests organitzacions per prevenir que nens i nenes es vegin condicionats per la situació de pobresa que viuen les seves famílies.

A través d’aquesta iniciativa i sota el lema “Il·lumina el Nadal”, Abacus vol fomentar valors propis de la cooperativa com són la solidaritat, la responsabilitat social o el consum ètic i responsable. És per això que no només convida els socis i clients a donar joguines, sinó que mobilitzarà els seus propis treballadors, que participaran també i de manera voluntària en la logística de la campanya, a més d’implicar-hi recursos propis.

L’acord amb Creu Roja, Càritas Diocesana de Barcelona i la Fundació Pare Manel farà possible que aquesta campanya arribi a tot el territori on la cooperativa està present, reforçant el seu arrelament i compromís amb les causes socials i solidàries. Les organitzacions a qui es destinaran les joguines comptaran amb els seus voluntaris per organitzar i executar la recollida de tots els productes, així com la seva distribució a les llars de Catalunya, València, Castelló i Balears. La cooperativa preveu recollir fins a 5.000 joguines, per les quals Abacus n’aportarà 5.000 més.

La importància del joc i la joguina en l’estratègia educativa dels infants

Abacus cooperativa ha participat i segueix col·laborant en diverses activitats solidàries en línia amb el seu compromís social. Enguany i coincidint amb el Nadal, ha volgut posar en marxa una acció que sensibilitzés socis i consumidors no només de la rellevància de la joguina i els jocs en el desenvolupament personal i social dels infants, sinó també del que pot suposar per a un nen o nena no disposar d’elles.

Segons Sònia Gimeno, responsable de joguines d’Abacus cooperativa, “els jocs i les joguines són un element molt important en el desenvolupament integral dels nens i també en la seva estratègia educativa, en la mesura que afavoreixen el desenvolupament afectiu, motor i intel·lectual, així com la seva integració social”. “Sabem que la capacitat de jugar resideix, més que en els materials de joc, en els mateixos nens, però hem d’aprofitar i potenciar el caràcter educatiu i de diversió de les joguines i, per tant, oferir als infants l’oportunitat de disposar d’elles. Aquestes són importants durant tot l’any però és cert que en l’època de Nadal els infants estan sobreexposats a catàlegs, anuncis, aparadors, etc. i això pot generar sensació d’exclusió si a les seves llars no arriben. Que tots els nens i nenes puguin tenir un joguina per Reis iguala les seves oportunitats de desenvolupar-se”, explica Gimeno.

És en aquest sentit i conscient de la realitat que viuen moltes famílies que Abacus llença aquesta campanya en col·laboració amb Creu Roja, Càritas Diocesana de Barcelona i la Fundació Pare Manel. “Pensem que és un període en què moltes famílies fan un esforç per poder portar a les seves llars jocs i joguines i ens agradaria que, en aquest esforç, pensin en aquells a qui els resulta impossible fer-ho. Amb la solidaritat de tots plegats podem fer que nens i nenes tinguin el seu regal per Nadal i, més enllà del fet puntual, sabem que estem col·laborant en el desenvolupament infantil, el seu aprenentatge, personalitat i procés de socialització”, afirma Marta Dalmases, directora de Màrqueting d’Abacus cooperativa.