201511_aracoop_Grup Clade va ser present d’una forma activa a l’acte de cloenda del programa aracoop, que es va celebrar al Caixa Fòrum de Barcelona el passat 28 d’octubre.

Durant la presentació del CObook, el president d’Escola Sant Gervasi (ESG), David Cos, i la directora general de Suara Cooperativa, Àngels Cobo, van pujar a l’escenari com a representants de dues de les empreses que han participat en el CObook.

Per una banda, David Cos, des de la seva experiència en la participació de UndiaCO d’ESG i en l’EmpresaCO, va destacar la importància de l’aposta pels valors com un dels pals de paller del model cooperatiu. Per l’altra, Àngels Cobo, que ha protagonitzat un dels diàlegsCO , va exposar el model de governança i participació que funciona amb èxit a Suara Cooperativa.

El programa Aracoop ha tancat així la seva segona edició, i l’’ocupació a les cooperatives arriba a les 44.000 persones, un 4,2% més que fa un any. La Generalitat de Catalunya ha destinat enguany 969.850 euros al programa en el marc del qual s’han desenvolupat 300 activitats, tant presencials com en línia, amb 6.640 persones participants i més de 500 entitats (empreses socials, cooperatives, escoles i altres entitats públiques i privades) implicades.

En concret, més de 200 empreses i entitats de l’economia social i cooperativa han rebut algun tipus de suport per part d’aracoop: 30 nous projectes han participat en el programa de suport i acompanyament a la viabilitat, 25 empreses ja constituïdes d’entre 0 i 6 anys han millorat la seva viabilitat. 35 empreses (5 més que l’any anterior) han rebut assessorament expert per créixer i internacionalitzar-se mentre que 15 més han seguit el programa per a l’elaboració de memòries de sostenibilitat, una novetat de l’edició d’enguany.