Fotografia: Ricardo Rios

Arriba un dels plats forts de la temporada de Simfònics al Palau: Paquito D’Rivera, clarinetista cubà, llegenda viva del latin jazz i un dels exponents més importants i reconeguts de l’escena musical internacional. Per tercer any consecutiu, el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona s’associa amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Palau de la Música Catalana, en el cicle estable de Simfònics al Palau.

Després del seu pas aquest estiu per la ciutat comtal, Paquito D’Rivera torna a Barcelona com a solista i compositor del seu Cape Code Concert, una obra estructurada en quatre parts que ens porta a gaudir des de les sonoritats jazzístiques de Benny Goodman fins a un homenatge a la singular vedet cubana Chiquita Facenda, passant per una milonga argentina i un tercer moviment dedicat a Ernesto Lecuona. És la primera vegada que D’Rivera presenta el concert al continent europeu.

Dirigit per Vicent Alberola, clarinetista d’immens prestigi (solista de la Lucerne Festival Orchestra fundada per Claudio Abbado), l’OSV completa el programa amb dues obres cabdals de George Gershwin fruit de la seva curiositat viatgera: Obertura Cubana i la suite d’Un americà a París, el retrat excitat i entusiasta de la vida a París d’un americà que el cinema va immortalitzar amb la coreografia de Gene Kelly. Per acabar d’arrodonir un programa tan espectacular, l’OSV proposa La conga del fuego, d’Arturo Márquez, una vibrant peça simfònica per a trompeta, mentre l’orquestra es deixa portar a ritme de conga desenfrenada fins a una apoteosi final d’aquelles que deixen un record inesborrable.