2015-10-ecoforumEn el marc del Global Eco Forum, celebrat del 22 al 23 d’octubre al Recinte Modernista de Sant Pau, Lavola ha organitzat el workshop Business & COP21, un taller dissenyat perquè empreses i govern exposin les millors iniciatives a dur a terme en la lluita contra el canvi climàtic i què s’espera de l’acord global sobre canvi climàtic de la COP21, que se celebrarà a París a finals d’any.

El workshop, que s’ha desenvolupat en forma de debat, hi han participat les direccions de sostenibilitat de CaixaBank, Ferrer, ICL Iberia, Kanuf, així com l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat, i ha estat moderat pel director general de Lavola, Pere Pous.

El debat ha estat un intercanvi d’opinions sobre què s’està fent a nivell d’empresa i govern per fer front al canvi climàtic, què es podria fer millor i què s’espera de l’acord global de la COP21. D’aquesta manera, Sergio Fernández, director de sostenibilitat i RSC de Knauf España, ha comentat que els plans de crisi de la majoria d’empreses inclouen la previsió energètica però encara no el CO2, remarcant que s’ha de fer un pas més endavant. Merche Farré, gerent de l’Àrea de RSC i Reputació de CaixaBank, ha explicat que una de les accions que han començat a implantar és posar preu a les emissions de carboni per calcular el retorn dels projectes que desenvolupen. Encarna Baras, directora de sostenibilitat de ICL Iberia, ha incidit en la importància que el concepte de la sostenibilitat arribi a tots els actors de la societat i esdevingui una manera de fer. Marta Anglada, directora del Departament d’Ecoloeconomia i Sostenibilitat de Ferrer, ha ressaltat que és clau que l’acord de la COP21 sigui vinculant i concret. Salvador Samitier, director de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, ha destacat que el nou acord de la COP21 permetrà un treball conjunt entre països i sector privat per a reduir les emissions. La conversa ha finalitzat amb la participació activa dels assistents i Pere Pous ha tancat el debat amb l’esperança que la passió guiï als negociadors de París per aconseguir un acord vinculant.

El Global Eco Forum és un esdeveniment paral·lel oficial de la COP21 que, amb una participació de més de 400 assistents, ha reunit empreses, polítics, experts i públic general interessats en sostenibilitat, per parlar sobre energia urbana i canvi climàtic