2015-08_sant_pauEl conjunt de la rehabilitació del Recinte Modernista de la Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, ha obtingut la certificació LEED que reconeix els edificis i els barris que han aplicat criteris de sostenibilitat en la seva construcció o rehabilitació.

Lavola ha dirigit i gestionat el procés de certificació LEED del recinte, la primera certificació a Europa amb la categoria LEED “Neighborhood Development” (barris existents). D’aquesta categoria, només hi ha 4 casos més al món, dels quals cap d’ells a Europa i cap d’ells en un espai patrimoni de la humanitat.

La Certificació LEED, promoguda per l’organització U.S Green Building Council, reconeix internacionalment els edificis més sostenibles i engloba aspectes tan diversos com l’ús de l’aigua, l’eficiència energètica de l’edifici, la qualitat ambiental per a l’usuari i el seu entorn, així com aspectes propis de la sostenibilitat en el procés constructiu.

El Recinte Modernista ha experimentat un dels processos de rehabilitació patrimonial més ambiciosos del moment ja que s’ha posat en valor tota la seva riquesa artística. Aquest procés, realitzat sota estrictes criteris de sostenibilitat, ha dotat els pavellons de les més avançades tecnologies per tal d’habilitar espais de treball preparats per al segle XXI.

L’objectiu de la rehabilitació ha estat recuperar el valor artístic i patrimonial, al mateix temps que s’han incorporat millores tecnològiques per fer-lo més sostenible des d’un punt de vista energètic, i també en l’ús de materials i recursos i en confortabilitat. La important reducció de consum energètic tindrà com a conseqüència una disminució significativa de les emissions de CO2 atribuïbles a l’ús dels pavellons.

Lavola també ha gestionat la certificació LEED corresponent a la rehabilitació de l’edifici principal del Recinte Modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.