Inauguració de l’Espai Cultural Narcís Castanyer i BachsEL 23 de juliol a  l’establiment de Sant Cugat del Vallès d’Abacus Cooperativa es va retre homenatge a la figura del santcugatenc Narcís Castanyer i Bachs, mort el passat 19 de setembre.

Amics, familiars i coneguts del que va ser President d’Abacus Cooperativa de l’any 2012 al 2014, van assistir a l’acte, on es va descobrir una placa commemorativa amb què es rebatejava l’Espai Cultural Abacus Sant Cugat amb el nom d’Espai Cultural Narcís Castanyer i Bachs. Van participar l’actual President de la Cooperativa, Miquel Cabré, i de l’alcaldessa de Sant Cugat, la Sra. Mercè Conesa, que va tancar l’acte.

De la personalitat de Narcís Castanyer van destacar-ne la seva integritat, la fidelitat als valors i una predisposició extraordinària al diàleg, apostant sempre per solucions en les que s’hi pogués encabir totes les parts. Home de petjada forta, va mostrar sempre un ferm compromís amb Sant Cugat i la vida política i associativa de la ciutat, i amb el conjunt de la societat catalana, amb la seva impecable tasca en l’àmbit públic, educatiu i de les fundacions.

Castanyer, va ser un gran defensor del model d’economia social, al que atribuïa la capacitat de construir una societat més justa, i per tant, més lliure. Castanyer va ser reconegut per la seva feina en tots els àmbits en els que va estar present; des dels seus càrrecs a l’Administració, al lideratge de la Fundació Jaume Bofill o la implicació amb el Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), fins a la gerència de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI) o a la Presidència d’Abacus, entre altres.

Del seu pas per Abacus Cooperativa, Miquel Cabré en feia aquest resum: “Amb la seva experiència personal i professional va fer créixer, sens dubte, un projecte compartit per molts: la nostra cooperativa, ajudant a convertir-la en una empresa forta, reputada, d’avantguarda i estimada”

La sala Narcís Castanyer i Bachs acollirà presentacions de llibres, exposicions i altres activitats culturals organitzades per Abacus Cooperativa o altres iniciatives proposades per les entitats de la ciutat.