lavola-logoEl Congrés, celebrat a Göteborg del 29 de juny al 2 de juliol, ha tractat com a qüestió principal si és possible el desenvolupament conjunt entre persones i planeta. Aquesta 8ena edició és rellevant perquè s’ha celebrat pocs mesos després de la finalització, a finals de 2014, del decenni per a l’Educació per al Desenvolupament Sostenible que va decretar la UNESCO, i ha donat el tret de sortida mundial al nou Programa d’Acció Mundial per a l’Educació per al Desenvolupament Sostenible (GAP, per l’acrònim en anglès).

El Congrés és un punt de trobada internacional per a tots aquells professionals que treballen en educació per al desenvolupament sostenible, tant en l’àmbit de la recerca i la docència, com en agències governamentals, ONGs i empreses privades. És, doncs, una bona oportunitat per a compartir experiències i debatre les diverses iniciatives a nivell local, regional i internacional en aquest àmbit. En total hi han participat més de 600 assistents de 70 països diferents.

Lavola, conjuntament amb la Diputació de Barcelona, ha presentat una ponència sobre el programa d’educació ambiental “Coneguem els nostres parcs”, que impulsa la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

Gràcies a la participació de Lavola al Congrés, es disposa d’informació de primera mà sobre les línies innovadores i actuals, així s’han pogut conèixer les tendències mundials en aquest àmbit, per tal d’aplicar-les als projectes educatius que es desenvolupen i a les propostes innovadores per als clients.