uppali2Abacus cooperativa, líder a Catalunya en distribució de llibres i material educatiu, i el Grup Elkar, líder en distribució de llibres al País Basc i primera empresa editorial en euskera, s’han aliat per desenvolupar el negoci de franquícies que, sota la marca Uppali, va llançar la cooperativa catalana a l’agost de 2013.

Després d’aquesta operació Elkar entra al capital de Uppali en adquirir el 50% de la societat i assumir la participació en les pròximes inversions previstes. Aquest acord permetrà accelerar el desenvolupament i implantació de la franquícia a l’Estat Espanyol a més d’incrementar la seva capacitat logística i de compra, el que suposarà avantatges molt importants per als franquiciats i els clients finals.

Després de l’acord entre Abacus cooperativa i el Grup Elkar, els establiments Uppali ampliaran la seva oferta introduint llibres de text i la narrativa en la seva oferta, que fins ara es limitava al llibre infantil. La suma de la capacitat de distribució a llibre de text d’Abacus cooperativa i el Grup Elkar, els situaria com el primer distribuïdor de l’Estat.

Les previsions de vendes de les franquícies Uppali es preveu que seran en un 30% llibres, incloent infantil i text, distribució que realitzarà el Grup Elkar, i el 70% de les vendes seran de material educatiu, papereria, manualitats i joguines, distribució que correspondrà a Abacus cooperativa. Els socis preveuen la posada en marxa d’un establiment “master franquícia”.

Per a Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus cooperativa, “l’entrada de Elkar al capital de Uppali permetrà accelerar el desenvolupament d’aquest negoci a tot l’Estat, ja que amb la seva experiència i capacitat de distribució ens permetrà oferir als nostres franquiciats una oferta molt competitiva i una oportunitat de negoci altament rendible i estable, centrat a cobrir totes les necessitats educatives i de lleure de les famílies “.

Per Mikel Esnal, director gerent del Grup Elkar, “l’educació, l’oci familiar i la difusió de la cultura formen part del quefer empresarial d’Abacus i Elkar. UPPALI és una proposta comercial de proximitat que aspira a cobrir la demanda educativa i cultural de les famílies, amb un portafoli de productes diversificat, atractiu i rendible per al franquiciat. Estem convençuts que UPPALI és una oportunitat per afrontar amb èxit el procés de transformació que viu el sector del llibre “.