La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest matí el Centre Residencial Dovela de Suara Cooperativa. Després de visitar les instal·lacions i conèixer les persones usuàries de la nova residència, ubicada al barri d’Horta de Barcelona, la vicepresidenta, acompanyada per la directora general de Suara Cooperativa, Àngels Cobo, ha descobert una placa commemorativa de la jornada.

Durant els parlaments, Neus Munté ha destacat el model d’atenció centrat en la persona del centre: “Dovela és un tresor, per les magnífiques instal·lacions, pel que s’hi fa, per l’atenció a la persona. Aquí es treballa des de la proximitat, des de la flexibilitat i a cadascuna de les persones, oferint respostes perquè el seu dia a dia sigui millor i amb més qualitat”. Així mateix, la consellera també ha valorat positivament la gestió cooperativa del centre residencial i els valors que la impulsen: “Al darrera hi ha una cooperativa com Suara: els valors, el funcionament que posa la democràcia en cada pas de gestió, el fet de posar per davant els interessos col·lectius i veure la persona des de totes les seves potencialitats la diferencien”.

Àngels Cobo, directora general de Suara Cooperativa, ha subratllat la importància de treballar per a les persones i al costat de les persones: “Els valors que impulsen Suara són els valors cooperatius, i els volem traslladar en allò que fem. Creiem en les persones i les seves potencialitats. I això ens esperona a tirar endavant els nostres projectes”.
Maria José Guarino, gerent del Centre Residencial, ha destacat la importància de la persona com a centre del servei: “Com que les situacions personals de cadascú són diferents, la nostra atenció centrada en la persona requereix una organització que ofereix oportunitats a cadascú per a escollir i decidir sobre les coses que per a ell són realment importants”.

En funcionament des del desembre del 2014, el Centre Residencial Dovela, ubicat a l’edifici de l’antiga Clínica Carmelitana, ofereix un entorn de convivència pensat per garantir la qualitat de vida i el benestar de totes les persones ateses. El centre, especialitzat en l’atenció a les demències i amb un programa especial d’atenció a les persones cuidadores, compta amb 80 places per residents i 10 places de Centre de Dia.

Inauguració Centre Residencial Dovela from SUARA COOPERATIVA on Vimeo.