2015-07-entrega-premi-Illa-eficient-485x278El projecte OTU O QUI? participat per Lavola, Picharchitects, Acciona Service i Re-cooperar, és un dels dos projectes que els veïns han escollit com a guanyadors del concurs d’idees de l’Illa Eficient per a rehabilitar l’illa formada pels carrers de Gran Via, Viladomat, Diputació i Calàbria.

La proposta ILLA EFICIENT-EIXAMPLE DE BARCELONA, integrada per Arriola&Fiol arquitectes, Aiguasol, BAC, Etcs, FiP, Eva Bufi, Xmade, XiA i Mútua de Propietaris, és l’altra proposta guanyadora del concurs.

Els dos projectes guanyadors presenten propostes que s’han considerat absolutament innovadores en el panorama actual de rehabilitació sostenible, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima reducció de la demanda energètica i el major grau de confort. La decisió dels veïns obligarà als dos grups d’empreses a crear un únic equip professional i a integrar en una proposta conjunta els aspectes tècnics, econòmics i de governança.

El projecte Illa Eficient neix amb l’objectiu d’estimular una nova forma de resoldre els projectes de rehabilitació sostenible fent protagonistes actius als veïns del procés de canvi del seu habitatge. L’elecció dels dos projectes guanyadors culmina el procés iniciat a començaments d’aquest any amb la convocatòria d’un concurs d’idees en el qual es van presentar un total de 27 propostes. D’aquestes, un jurat professional va fer una selecció de 14 projectes, validats pels presidents de les diverses comunitats de propietaris.

L’acte de lliurament de premis ha tingut lloc el dimecres 1 de juliol, al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en una cerimònia pública que ha comptat amb la presència del Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala; el President del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida, Enric Vendrell; i la Directora General del Grup Habitat Futura, Celia Galera. Antoni Mansilla, director d’Estratègia i Desenvolupament, ha recollit del premi en representació de Lavola.