Abacus soci 800000Una professora valenciana, Sigrid Baviera, ha estat reconeguda com a la sòcia número 800.000 d’Abacus Cooperativa en un acte que ha tingut lloc en l’establiment Abacus del centre comercial Aqua a la ciutat de València. Per aquest motiu la cooperativa ha obsequiat a Sigrid Baviera amb 10.000 àbacs, amb un valor de 200 euros.

La xifra de 800.000 socis fa d’Abacus en una de les organitzacions de consumidors més rellevants de Catalunya i de tot l’Estat. Abacus cooperativa, va ser fundada l’any 1968 per mestres, educadors i pares i mares d’alumnes per proveir-se de material educatiu de qualitat, a la que posteriorment s’hi van afegir llibres i altres béns d’oci i cultura, fins a consolidar-se com un dels líders en la distribució d’aquest tipus de productes.

El nombre de socis de consum ha anat incrementant en els darrers anys acompanyant al creixement del nombre d’establiments. L’any 2004 Abacus cooperativa tancava l’exercici amb 467.000 socis de consum i 20 establiments, avui ha arribat als 800.000 socis de consum i 39 botigues.

Abacus cooperativa disposa d’establiments propis a Catalunya, València i Balears, a més d’un espai de venda a Andorra i, a més dels socis de consum, la cooperativa compta amb 479 socis de treball. Abacus va obtenir uns ingressos de més de 82 milions d’euros el 2014 i és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.