20150612_clade_osv_

David Cos, president de Clade i Jordi Cos, president de l’OSV

Clade ha aprovat aquest dimecres 10 de juny la incorporació de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) al grup. El president de Clade, David Cos, ha destacat que “la incorporació d’OSV al grup és natural i enriquidora per a les dues parts. Clade és una manera d’entendre l’empresa i la seva línia és establir aliances amb tothom qui comparteix i enriqueix aquesta manera de fer. L’OSV suma al grup empresa, creativitat, innovació i indústria cultural”.

Per la seva banda, el president de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Jordi Cos ha manifestat que la incorporació a Clade “és com un reconeixement de la feina que hem fet aquests darrers anys per desenvolupar una  empresa cultural sostenible  al servei de les persones a través de la música.” Tan ell com el gerent de la Simfònica, Oscar Lanuza, han subscrit el compromís d’impulsar l’enriquiment del grup empresarial cooperatiu: “Assumim amb responsabilitat i molta il·lusió aquesta confiança que ens doneu per compartir la construcció d’un futur conjunt en  el Grup Clade”.

L’Orquestra Simfònica del Vallès és l’única orquestra de l’estat espanyol que respon a la fórmula d’un projecte cooperatiu. El model és més habitual a Europa. Per exemple, les principals orquestres de la ciutat de Londres funcionen sota l’esquema de societats cooperatives, amb totes les implicacions que això suposa des d’un punt de vista de model de gestió.

El director de Clade, Ramon Roig, ha afirmat durant l’assemblea que “la riquesa de Clade està en trobar el fil conductor basat en les persones i els valors alhora d’entendre l’empresa. Al grup hi tenim, cooperatives, fundacions, societats anònimes i ara una SAL. Totes comparteixen l’actitud cooperativa basada en la participació i les persones al projecte empresarial”.

Sobre Orquestra Simfònica del Vallès

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) va néixer el 1987 en el marc de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell i molt aviat es va estructurar com una societat anònima laboral, en què els treballadors en són alhora els propietaris. La seva activitat se centra a la ciutat de Sabadell, amb una temporada pròpia i com a orquestra del circuit Òpera a Catalunya, i al Palau de la Música Catalana, amb el cicle de concerts Simfònics al Palau. N’han estat directors titulars A. Argudo, J. Mora, S. Brotons, E. Colomer i D. Giménez Carreras. Des del setembre del 2009 ho és Rubén Gimeno. Ha rebut el Premi Nacional de Música 1992, atorgat per la Generalitat de Catalunya, i la Medalla d’Honor 2012 de la ciutat de Sabadell.

Premsa:  La Vanguardia, 13 de juny Expansión, 13 de juny