2015_activitats_lavolaEl Centre de la Platja ha inaugurat temporada ampliant els eixos temàtics i les activitats adreçades a tots els públics.

El Centre de la Platja és un equipament d’educació ambiental de l’Ajuntament de Barcelona situat a la platja de Somorrostro. De març a setembre, ofereix un conjunt de serveis per al foment del litoral de la ciutat de Barcelona: rutes, visites, tallers, tertúlies, jocs, consultes sobre el litoral, préstec gratuït de materials de lectura, de jocs i esportiu i exposicions itinerants.

La principal novetat de la nova temporada és la incorporació de l’àmbit històric i patrimonial com un dels eixos temàtics del Centre, entenent el medi ambient de manera holística en 3 àmbits: medi ambient i sostenibilitat, cultura i patrimoni, i civisme i autoprotecció.

El programa d’activitats ha incrementat l’oferta adreçades a grups d’infants, adults i escolars buscant l’equilibri entre destinataris i entre àrees temàtiques. S’han programat 30 activitats amb diferents modalitats i 6 activitats coorganitzades amb altres equipaments com La Fàbrica del Sol o el Zoo de Barcelona. Es continua oferint el servei de ludoplatja que serà itinerant per tot el litoral barceloní i s’enforteix el treball en xarxa amb altres centres del litoral i de la ciutat.

El Centre de la platja, gestionat per Lavola des de 2006, neix amb la vocació de ser un centre d’informació i atenció de les platges de la ciutat per donar a conèixer l’entorn ambiental de les platges i per fomentar actituds cíviques, respectuoses i segures al litoral de Barcelona.