guia-vacances-2015-web-29865Ja està a la venda la nova ‘Guia de vacances’ elaborada per SÀPIENS, amb 200 escapades per gaudir del patrimoni arreu dels Països Catalans i d’Europa. La guia inclou festivals, jornades, festes, fires o propostes de visites a indrets estretament vinculats amb la història, per descobrir en solitari o amb tota la família.

Entre les propostes per a aquest estiu podeu trobar festes tradicionals, com l’Escaldàrium de Caldes de Montbui; fires i festivals de tot tipus, com el nou Festival Internacional de Mapping, que projectarà imatges en els edificis més emblemàtics de Girona, o el Festival de Música Antiga dels Pirineus, que se celebra en un indret privilegiat, dalt d’un refugi a la Molina; rutes i passejades, com els viatges amb el llagut ‘Lo Roget’, en què podreu navegar per l’Ebre tot gaudint d’un tast de vins a Ascó, o la ruta de cavallers i princeses, en què els més menuts, disfressats de personatges medievals, visitaran palaus i fortaleses de València.

Si voleu descobrir Europa, podreu visitar espais emblemàtics i fer visites amb molta història. A Olímpia podreu reviure les primeres Olimpíades tot passejant per les restes arqueològiques o endinsar-vos al castell de Bran, a Romania, on va néixer el mite de Dràcula. Si voleu saber com és una presó per dins podreu fer de turistes a la presó de Kilmainham Goal, a Dublín, que va acollir un gran nombre d’activistes polítics i militars. Per als fans de ‘Joc de trons’, podeu escapar-vos a Irlanda del Nord i seguir l’itinerari per on s’han gravat algunes de les escenes més emblemàtiques de la sèrie, com per exemple la casa Stark, al castell de Ward.

I com que, sobretot, volem que la guia sigui una eina útil, a les darreres pàgines podeu trobar informació de servei per organitzar les vostres escapades: sabreu on dormir, on menjar, com arribar-hi, com moure-us per la zona i propostes per gaudir encara més de la zona que visiteu.