repte empresa_cpv_05El passat divendres 8 de maig, la Cooperativa Plana de Vic va participar en l’activitat “Repte Empresa” que va tenir lloc a la Sala Sert de l’Edifici El Sucre de Vic.

Aquesta activitat està dins el programa “Empresa i Formació, creant els llaços del futur”, impulsat per Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement d’Osona juntament amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i el Consell Empresarial d’Osona.

L’objectiu principal és apropar el món empresarial amb l’educatiu. Per això es van plantejar per part de la Cooperativa d’una sèrie de reptes sobre l’àrea de negoci més tangible per aquest col·lectiu, les botigues Plana de Vic. Els reptes es van emmarcar l’any 2020 i emprant tres tècniques d’innovació i creativitat van haver de donar-hi resposta. Hi van participar 150 nens entre 10 i 12 anys de tres escoles d’Osona Marta Mata de Torelló i l’Escorial i l’Andersen de Vic.

Els 7 reptes que vam plantejar anaven a resoldre qüestions com ara: quina serà l’alimentació del futur? Quins productes hi haurà a la cistella de compra? Quines noves formes de compra existiran? Com s’hauran de dissenyar les botigues del futur? Com es fidelitzaran els clients? Com es comunicarà? Com evolucionarà el logotip?

A la part final de la jornada, un comitè de valoració, format per les entitats vinculades amb Creacció, va avaluar el treball dels 14 grups. La directora executiva de Creacció, Núria Macià; la presidenta del Consell Empresarial d’Osona, Lurdes Baulenas; el secretari general de la Fundació Universitària Balmes i secretari de Creacció, Josep Terradellas; el director de Cooperativa Plana de Vic, Pep Erra; el president de la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Pujades; un representant de Bon Preu; i Carme Saez, de LaFarga, van formar part del jurat. Tots els membres del comitè de valoració van felicitat els alumnes per la seva capacitat creativa i per l’esforç en pensar productes de futur.

Idees tant futuristes com una botiga amb només pantalles i atès per robots, pastilles que es desfaran amb l’aigua i seran l’alimentació del 2020 o xuxes de vedella van ser algunes de les propostes dels equips de treball. D’altres idees de més immediata avaluació com utilitzar codis bidi per donar informació dels productes, utilitzar pantalles informatives sobre els murals de la carn o una màquina expenedora de productes frescos.