Per tercer any consecutiu, del 3 al 7 de juny, la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL acull les III Jornades de Periodisme de Dades i Open Data, que organitza l’Open Knowledge Foundation i que suposen l’esdeveniment de periodisme de dades de referència a l’Estat.

201505_blanquernaL’esdeveniment #JPD15 se celebrarà paral·lelament a Barcelona, Madrid i Pamplona, i té una durada de cinc dies, amb conferències, debats, Meet-up Data (trobades de projectes locals), tallers per a aprendre el funcionament de noves eines d’open data i periodisme de dades i Hackathon (un repte de projectes innovadors) entre grups multidisciplinaris de professionals.

Enguany volem comptar amb la presència del periodista del mitjà independent ProPublica, Al Shaw, un dels referents actuals de periodisme d’investigació i de dades; i amb la periodista científica i de dades, Elisabetta Tola, directora del mitjà digital Formicablue.

També hi participarà Mar Cabra, una de les periodistes d’investigació i dades més rellevants del moment, per tota la seva feina des del Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ); i el periodistaDanielle Grasso, que treballa al diari digital El Confidencial. Junts explicaran el cas Swiss Leaks, desvetllat recentment en la premsa mundial.

A Barcelona, els escenaris que acullen les Jornades són el CCCB, el CaixaForum i la Facultat.