Captura de pantalla 2015-05-14 14.39.34Després de cinc anys al ciberespai, Descobrir.cat es transforma tot publicant el que és el seu primer redisseny. El nou web s’adapta a les noves tendències en disseny i funcionalitats i, a més, presenta canvis que donen resposta a demandes dels usuaris. Però no es tracta només d’un redisseny, sinó d’un canvi de concepte que passa per una reordenació dels continguts, una navegació més senzilla i un disseny responsiu optimitzat per a qualsevol pantalla, ja sigui d’ordinador o de dispositiu mòbil. Del ‘rich’ al ‘flat design’ El web ha canviat l’anomenat ‘disseny enriquit’ (‘rich’ en anglès) pel ‘pla’ (‘flat design’), un disseny més minimalista, més senzill, més net, que prescindeix d’elements gràfics ornamentals, que simplifica la navegació i que dóna més visibilitat al contingut. Un altre canvi important és la reordenació del contingut, per a la qual hem fet un esforç de sindicació i hem redistribuït les seccions tot unint la vessant editorial amb la voluntat de servei que ha d’oferir un web de turisme de proximitat com és Descobrir.cat. Així, totes les propostes pràctiques (agenda, rutes i escapades) s’han agrupat sota el paraigua de les experiències, un contingut nou que beu de la nova revista EXPERIÈNCIES DESCOBRIR. L’altra gran aposta és el turisme rural; no hem renunciat a la resta d’allotjaments que teníem (hotels, albergs, càmpings, hostals…), però hem donat rellevància a les cases rurals. El tercer canvi lligat al contingut respon a una demanda que des de fa temps observem en els nostres usuaris, una secció amb allotjaments i propostes per gaudir amb la mainada. Navegació simplificada i continguts més accessibles A més, per facilitar la navegació i presentar els continguts de forma ordenada totes les seccions del web contenen filtres temàtics que permeten reordenar els continguts de forma ràpida i senzilla. Així, a la secció ‘Experiències’ l’usuari pot veure ràpidament les diferents propostes, ja siguin d’aventura, natura, gastronomia, benestar o cultura. En el cas de l’agenda, a més dels filtres, hem ordenat els esdeveniments per dies, de forma que només cal fer clic sobre un d’ells perquè es mostrin les activitats de la jornada. Un cercador que suggereix continguts El web també incorpora un nou cercador que suggereix continguts i els agrupa per marques turístiques, de forma que es poden veure tots els documents que hi ha al web relacionats amb aquell territori en concret. A més, tots els continguts pràctics contenen més suggeriments d’activitats, experiències o rutes per fer a la comarca a què es fa referència, a més de proposar allotjaments situats als municipis dels voltants. A la versió mòbil s’ha incorporat la icona de What’s up al costat de la de les xarxes socials, perquè els usuaris puguin compartir els continguts a través de l’aplicació de missatgeria. El nou Descobrir.cat neix després d’una gran reflexió i d’una anàlisi exhaustiva sobre l’ús que vosaltres, els nostres usuaris, heu fet del web al llarg d’aquests cinc anys. Hem analitzat virtuts i, sobretot, mancances; hem parat atenció als continguts que més us agradaven i a la forma en què us els presentàvem abans d’oferir-vos aquest nou disseny.