Després de l’arribada als quioscos de la primera entrega de la ‘Història de la Humanitat i la Llibertat’, dedicada a la Segona Guerra Mundial i a la caiguda de Hitler, aquest cap de setmana surt a la venda el volum ‘La Revolució Francesa: el triomf de la llibertat’, que es podrà adquirir per 9,95 €. Aquest és el volum número 12 dels 20 que té la col·lecció, que estaran disponibles cada cap de setmana als quioscos. Les persones que ho prefereixin també poden subscriure’s a la col·lecció a través del web sapiens.cat/llibertat.

Una obra única

La ‘Història de la Humanitat i la Llibertat’ presenta un enfocament inèdit: la llibertat com a fil conductor de la història de la humanitat. Dirigida pel professor Àngel Casals, en ella hi han col·laborat alguns dels millors historiadors del país, com Eudald Carbonell, Josep M. Solé Sabaté, Agustí Alcoberro, Isabel Rodà o Andreu Mayayo. L’obra -el projecte editorial més ambiciós de Sàpiens Publicacions- recull les darreres passes fetes per Catalunya en el seu camí cap a la llibertat, com la Via Catalana o la V del passat 11 de setembre.

El projecte compta amb l’aval de personalitats catalanes de diferents àmbits com Josep Carreras, Muriel Casals, David Fernández, Artur Mas o Sergi Belbel, i ha estat possible gràcies a més dels 2.000 mecenes que s’hi han subscrit anticipadament.

Després d’aquest segon exemplar dedicat a la Revolució Francesa, es lliuraran setmanalment la resta de volums en l’ordre següent:

La Primera Guerra Mundial i la fi dels grans imperis (2 i 3 de maig)

Grècia i el naixement de la democràcia (9 i 10 de maig)

Les grans conquestes europees i les resistències indígenes (16 i 17 de maig)

La industrialització i la lluita pels drets socials (23 i 24 de maig)

Roma i els fonaments del nostre món (30 i 31 de maig)

L’edat mitjana i la formació d’Europa (6 i 7 de juny)

El món actual: la recerca d’una nova societat (13 i 14 de juny)

L’Antic Egipte i les primeres civilitzacions (20 i 21 de juny)

La independència de les colònies i la derrota imperial (27 i 28 de juny)

El despertar cultural fora d’Europa: Àsia, Àfrica i Amèrica (4 i 5 de juliol)

El renaixement i l’expansió de les idees (11 i 12 de juliol)

L’Islam i les altres potències medievals (18 i 19 de juliol)

Les tensions d’entreguerres i el combat contra el feixisme (25 i 26 de juliol)

Les revolucions democràtiques i l’aparició dels nacionalismes (1 i 2 d’agost)

La Guerra Freda i la caiguda del mur de Berlín (8 i 9 d’agost)

De l’absolutisme a la revolució. La independència dels EUA (15 i 16 d’agost)

Cultures llunyanes: l’esplendor precolombina i africana (22 i 23 d’agost)

Del descobriment del foc al naixement de l’agricultura (29 i 30 d’agost)

A banda d’adquirir-la al quiosc, també existeix l’opció de subscriure-s’hi a www.sapiens.cat/llibertat i rebre els exemplars a casa. Les persones que completin els 20 volums rebran el darrer exemplar amb una dedicatòria personal, única i exclusiva, que els acreditarà com a impulsors de l’obra.