Documental-OrigensEl passat dissabte 14 de març, el Teatre Can Rajoler de Parets del Vallès va estrenar el documental Orígens Destins, centrat en el fenomen migratori dels anys 50-80 a Parets del Vallès. En aquelles dècades, més de 600 persones van emigrar de Chilluévar i Santo Tomé (Jaén) amb destí a Parets buscant feina i un futur millor. El documental es basa amb el Treball de Recerca que el ja exalumne, Marc Aibar, va realitzar quan estudiava batxillerat a l’Escola Sant Gervasi i que va conduir al naixement del projecte Herm@nados-@germanats promogut pels ajuntaments de Parets del Vallès, Chilluévar i Santo Tomé.

L’audiovisual és un relat viu, en primera persona, protagonitzat per una vintena de testimonis expliquen com i per què van decidir deixar enrere la seva terra, com imaginaven el Parets on venien a viure, com va ser l’acollida, com era la vila aleshores, on van anar a treballar i, anys després, quina és la seva relació amb els seus pobles d’origen. També en són protagonistes, paretans i paretanes que van viure l’arribada i en van fer l’acollida i expliquen què va representar per al poble aquest fenomen migratori.