El Camí del Llobregat es projecta com a itinerari d’ús públic al costat del riu per gaudir a peu o en bicicleta, potenciar el turisme a la zona i recuperar l’ecosistema fluvial. El Llobregat travessa una trentena de municipis, de Castellar de N’Hug a El Prat de Llobregat, i el camí ja està en part executat, des del naixement del Llobregat fins a Manresa i des de Martorell a El Prat de Llobregat.

Cami-Llobregat-485x278El camí fluvial a Olesa de Montserrat vol millorar l’ecosistema de ribera i crear un itinerari natural per l’ús públic i recuperar el bosc de ribera perquè els ciutadans en puguin gaudir. El projecte consta de tres fases: l’obertura d’un tram de camí d’uns 10 km; la consolidació de les infraestructures necessàries i la recuperació de la Palanca de la Colònia Sedó, element emblemàtic del patrimoni històric; i la recuperació dels ecosistemes fluvials.

Lavola s’ha encarregat de la redacció del projecte bàsic de tot l’itinerari i del projecte executiu de la primera fase, relatiu a l’obertura i consolidació del camí, per encàrrec de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

El Camí del Llobregat s’inicia el 2012 per iniciativa de la Diputació de Barcelona amb la voluntat de crear un eix senderista i ciclable que recorri el riu Llobregat al llarg dels seus 200 km.