A4-TOPXEF_secret_duroc_Durant l’any 2014 es va iniciar una campanya per donar diferents idees i opcions per cuinar els productes Plana de Vic. A partir dels productes més emblemàtics a Cooperativa i amb la col·laboració del cuiner del restaurant Sambucus i dues bloggeres especialitzades en cuina s’ha volgut aportar idees de menjar, tot oferint receptes fàcils i pràctiques als clients.

Totes aquestes receptes s’han anat recopilant en una web, i se n’ha fet difusió repartint-les als clients. Es poden veure a www.topxefplanadevic.cat i en aquests moments ja se’n poden trobar més de cinquanta de diferents.

Seguint en la mateixa línia, el passat mes d’octubre de 2014 des de Batabat la productora que dirigeixen i graven el programa Menú Degustació de TV3, presentat per Llucià Ferrer, es buscava un expert en carn per fer el duel de cuina amb una àvia i el cuiner Jordi Jacas del restaurant El Molí de l’Escala.

Després de diferents propostes es va creure oportú de presentar a càsting la Pilar Dorca, carnissera de la botiga de Vic, i que fos ella qui pugues, no només fer el duel, sinó difondre les qualitats del nostre producte en el programa.

El passat 13 de novembre, un cop passada la prova i escollit el plat a cuinar es va gravar el programa al restaurant El Nacional en ple passeig de Gràcia de Barcelona.

El duel d’aquest programa en concret consistia en cuinar un plat relacionat amb el porc i, entre els 3 plats cuinats, el presentador escull el millor cuiner.

En el cas de la Cooperativa es va escollir una peça poc coneguda, però molt apreciada del porc com és el secret i, a més, amb el porc de Plana de Vic que té un estructura genètica del 50% duroc, que fa una carn més tendre, sana i no fa aigua al cuinar.

Concretament, la recepta es diu Secret de porc duroc a la sal, i el més interessant és la senzillesa del plat i la curiositat de la cocció de la carn, ja que es fa sense oli, només amb una base de sal.
El programa, una producció de la cooperativa Batabat del Grup Cultura 03, es va emetre el passat 12 d’abril per TV3.