20150319_c03

Fotografia de Rosa Maria Vila

El grup cooperatiu Cultura 03, membre de Grup Clade, va celebrar la seva primera dècada amb un acte festiu al Centre d’Arts Santa Mònica dijous passat.

La celebració, que va comptar amb la presència de treballadors, autors i col·laboradors, proveïdors i amics de les diverses empreses que conformen el grup cooperatiu (Ara Llibres, Batabat, Contrapunt, Nova 2003 i Sàpiens Publicacions), va servir per compartir el “tancament d’un cicle i celebrar que hem sortit reforçats de la crisi”, segons va destacar el president de Cultura 03, Oriol Soler.

Soler va avançar alguns dels projectes a curt termini que té el Grup i va destacar els resultats econòmics, fruit de “molt esforç i de picar pedra”.

El president del grup va posar l’accent en el suport i acompanyament durant aquests més de 10 anys de trajectòria de persones com Daniel Martínez (Focus) o Miquel Àngel Oliva (Abacus).

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va lloar en la seva intervenció l’aportació “fresca, rigorosa i desenfadada” del grup a la cultura del país.

L’acte es va tancar amb un vernissatge acompanyat d’alguns dels temes musicals més destacats de la darrera dècada. Els assistents van rebre com a obsequi una capsa que, amb el títol ‘100 postals: Una mirada enrere per mirar endavant’, recull algunes de les fites i productes destacats assolits en aquests anys: l’impuls i lideratge en el naixement del Diari Ara, les revistes Sàpiens, Descobrir, Cuina, Nat, La Revista dels Súpers i Time Out Barcelona, diaris de proximitat com Contrapunt i Aravallès, produccions per a televisió com ‘Sota Terra’, èxtis editorials com els llibres de Kilian Jornet o campanyes com ‘El món ho ha de saber’, entre d’altres.