santpau-b-485x278

Agustí Grau, director de serveis Generals de la Fundació Privada de la Santa Creu i Sant Pau, i Antoni Mansilla, director de desenvolupament de Lavola,

La rehabilitació de l’edifici principal del Recinte Modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, ha culminat amb l’obtenció de la certificació LEED que reconeix els edificis que han aplicat criteris de sostenibilitat.

L’objectiu de la rehabilitació ha estat recuperar el valor artístic i patrimonial, al mateix temps que s’han incorporat millores tecnològiques per fer-lo més sostenible des d’un punt de vista energètic, i també en l’ús de materials i recursos i en confortabilitat.

Lavola ha dirigit i gestionat el procés de certificació LEED fins aconseguir el nivell LEED Plata.

L’obtenció de la certificació LEED Plata té molt de mèrit tenint en compte la singularitat de l’edifici, que forma part del conjunt històric de gran valor arquitectònic i patrimonial, inaugurat l’any 1930, d’estil modernista i obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1997 i considerat el conjunt modernista més important d’Europa.

Els pavellons de Sant Manel i Sant Leopold també han obtingut la certificació LEED Plata, i en aquests moments s’està treballant en la certificació d’altres pavellons, com també en la certificació de la urbanització del Recinte Modernista de l’Hospital de Sant Pau mitjançant el sistema de certificació LEED Neighborhood development, que també porta a terme Lavola.

LEED és la certificació d’edificis sostenibles més prestigiosa del món, promoguda per l’organització U.S Green Building Council.

Agustí Grau, director de serveis Generals de la Fundació Privada de la Santa Creu i Sant Pau, i Antoni Mansilla, director de desenvolupament de Lavola,