El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) i Garbet Cooperativa d’Inserció han signat un acord per col·laborar en la posada en marxa d’un pla pilot al Centre Penitenciari Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), que permetrà establir un nou model de bugaderia penitenciària. L’objectiu és consolidar el servei de rentat i planxat de roba de les presons com un taller de reinserció d’interns que en multipliqui les possibilitats de reincorporació al mercat de treball, de la mateixa manera que s’ha fet amb el servei d’alimentació dels centres.

En virtut de l’acord, Garbet aportarà la seva expertesa en l’àmbit de la bugaderia a nivell tècnic, formatiu i comercial. Així, el CIRE avança un pas més en el seu objectiu estratègic de reformular el servei de rentat i planxat de roba del Centre Penitenciari Lledoners cap a un nou model basat plenament en el FOI, el seu sistema integral de formació, ocupació i inserció d’interns en oficis altament demandats.

És el primer cop que el CIRE treballa amb el món cooperatiu, una iniciativa que s’emmarca en la política estratègica d’aquesta empresa d’anar de la mà del teixit social i econòmic català, i, en especial, del tercer sector, per esdevenir agents complementaris contra l’exclusió social del col·lectiu penitenciari.